یکشنبه ۰۷ دی ۹۹ | ۲۲:۴۳ ۳۸۱ بازديد
بنام خداوند بخشنده و مهربان
مصاحبه //پنجمین دوره جایزه ادبی فانوس//
1-لطفا خودتان را معرفی کنید:
نام و نام خانوادگی: مرجان حصیرچی


از شهر:تهران
شهر محل تولد:تهران
شهر محل سکونت:تهران
سابقه داستانویسی:دو سال ونیم .اما در کل دو سالی است که بطور جدی شروع به نوشتن کرده ام.
2-نقش جایزه های ادبی و رقابت های اینگونه را در معرفی و علاقمندی داستانویسان به ادامه این رشته چگونه میبینید؟باعث ایجاد انگیزه بیشتر در نویسنده می شود که آثار بهتری بنویسد و هم باعث می شودنویسنده هر چند وقت به میزان توانایی ها و قوت و ضعف آثار خود پی ببرد و در کل باعث برانگیختن تلاشی مضاعف در نویسنده می شود به خصوص نویسندگان نوقلم.
3-انجمن های ادبی و کارگاه ها و محافل داستانویسی را در رشد و شکوفایی استعدادها و یادگیری اصولی و تخصصی داستانویسی را چگونه ارزیابی میکنید؟به نظرم کمک بسیار شایان و نقش مهم و اساسی دارند. البته انجمن های ادبی و کارگاه ها و محافل داستان نویسی که استادانی مجرب و پیشکسوت با سابقه دهها سال تدریس دارند می توانند مفید باشند نه هر فردی که با گذراندن چندین سال دوره در کارگاه داستان نویسی بلافاصله خود را استاد قلمداد کرده و هر چه اطلاعات ناقص و غیر تخصصی به افرادی که تازه پا به این کارگاه ها گذاشته اند، می دهند و بدتر باعث خشکاندن و هدر رفتن استعدادهایی میشوند. که متاسفانه روز به روز این تعداد کارگاه ها در تهران توسط افراد غیر متخصص و نابلد دایر می شود کسانیکه که یک داستان کوتاه خوب در سابقه داستان نویسی خود ندارند و با گذشت 8 تا 12 سال و یا بیشتر با شرکت در دهها کارگاه داستان نویسی هیچ توانایی و استعداد نویسندگی ندارند و یک شبه خود را استاد فرض کرده و کلاس تشکیل می دهند و افراد نا آگاه جذب این کلاسهامی شوند وجلوی رشد و شکوفایی بسیاری از استعداهایی گرفته می شود.
4-فکر میکنید داستان کوتاه یا رمان یا داستانک کدام بیشتر مخاطب دارد و به نظر شما دلیلیش را هم عنوان نمایید؟ به نظرم رمان چون مخاطب بسته به نیاز خود (چه از لحاظ سرگرمی و تفریح و چه از لحاظ تفکر و اندیشه )دوست دارد که به مدت طولانی در جهانی که نویسنده در پیش رویش قرار داده است غرق شود و اقناع شود.که در داستان کوتاه و داستانک این مدت کوتاه است و گذرا.
5-چطور نقد ادبی و در کل نقد کردن داستان را اصولی میدانید و مزایا ی یک نقد خوب و در عوض فرایند نقد های غیر اصولی و اثر آن را در نویسنده عنوان نمایید؟ نقد در لغت یعنی سره از ناسره.در یک نقد خوب و به قاعده باید هم ایرادات و نقاط ضعف اثر و هم نقاط قوت و مثبت آن بدون هیچ گونه نقد مغرضانه و شخصی گفته شود.سال 1391 برای شرکت در دومین جشنواره شمسه در بخش شعر و ادب یک مقاله در مورد نقد ادبی با عنوان "نیش زنبور در نقد ادبی"نوشتم و ارسال کردم.متاسفانه امروزه بیشتر نقدها غیر اصولی انجام می شود و یا مغرضانه که بیشترین ضربه را به روح و روان نویسنده می زند و باعث سرخوردگی و نا امیدی نویسنده می شودو غیره.به نظرم یک نقد خوب باید اصولی و منصفانه و اگر آکادمیک باشد بهتر می تواند به نویسنده کمک کند.بهرحال یک نقد خوب باید از لحاظ تمامی رویکردها مثلا نقد روانشناختانه و یا تاریخی و...بررسی شود که می تواند به نویسنده کمک شایان توجهی کند .
- کوتاهترین توصیف خود را بیان نمایید.
1- ادبیات داستانی: دری برای ورود افراد به جهان نویسندگی.
3- فانوس:چراغی روشن برای افرادی که تازه شروع به نوشتن کرده اند.
4-داستانویسان:کوهنوردانی که باید تا رسیدن به قله موفقیت تلاش کنند.
5-آخرین دوره فانوس:خاطره ای و یادگاری خوبی برای همه شرکت کنندگان.
6-کتاب:بهترین دوست و همدل وسنگ صبور در دنیای انسانها.
7-جایزه ادبی فانوس:مایه امید و تلاش بیشتر افراد نوقلم.
8-جایزه های ادبی و خصوصی:محک زدن نویسنده به نقاط ضعف و قوت خود.
9-چاپ الکترونیک داستان:خوب است برای افرادی که در فضای مجازی هستند.
10-چاپ داستان بصورت کتاب :شناسنامه و یادگاری از ثمره نویسنده.
- ۰ ۰
- ۰ نظر